Vierschip-cultuur

Naast de hoofdvakken taal-lezen-rekenen besteden we op school ook véél aandacht aan andere zaken. Eén daarvan is CULTUUR. We hebben op school dan ook een cultuurcoördinator. Deze coördinator bekijkt al het aanbod dat op het gebied van cultuur binnenkomt en maakt - samen met het team - keuzes uit dat aanbod. Voorbeelden van activiteiten zijn bijvoorbeeld: bezoek aan Film by the sea, deelname aan cultuurmenu's, voorstellingen op school, bezoek aan musea, promotie van "buitenschoolse" evenementen op cultuurgebied.  Soms met de hele school, soms ook met een enkele klas. 
Informatie Zeeuwse Muziekschool

Theater "de Wegwijzer" in Nieuw & Sint Joosland
Momenteel geen nieuws over kindervoorstellingen. 

Misschien niet direct voor onze leerlingen, maar zeker WEL voor hun cultureel ingestelde papa's en mama's attenderen wij graag op een gezellig, klein theatertje, eigenlijk vlak om de hoek! Er is vrijwel elke week wel wat te doen: muziek, cabaret en dus ook af en toe kindervoorstellingen. In theater "de Wegwijzer" komen bekende, maar soms ook onbekende, veelbelovende artiesten. Soms zit het theater maar halfvol, terwijl er een top artiest aan het optreden is. Doodzonde! En voor de prijs hoef je 't vaak niet te laten....... 
Klik hier eens op o.a. voor het programma.


Op 5 februari: de befaamde CCC-inc!
Legendarische Nederlandse formatie speelt "Americana".
Op 6 februari: Ernst Jansz! Legendarische Nederlandse zanger, gitarist, vooral bekend van "Doe Maar".Zeeuwse concertzaal - Kinderklassiek
Ook in 2015/2016 werken we samen met de Zeeuwse concertzaal inzake de kinderconcerten. En ook in dit jaar zullen er weer 4 zijn.
De eerste twee voorstellingen van dit seizoen zijn inmiddels passé. Er volgen er nog 2, namelijk op 7 februari en 17 april 2016.
U kunt zich aanmelden voor de e-flyer. Dat is nodig als u met uw kind(eren) zo'n concert wilt bezoeken, want mét de ingevulde flyer krijgt u korting op de concerten. Ook alle andere familieleden!


De "beroemde" Vierschip-muziekpagina
Deze pagina bestond ook al op onze vorige site. Klik hier om de pagina te openen. In de pdf-file kun je de links naar de muziekstukken aanklikken en.... luisteren maar!